Alte știri

Încă un poliţist, cercetat de CNA pentru mită. Ar fi pretins 150 de euro de la un tânăr pentru a-l scăpa de răspundere penală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru a fost adus, cu puţin timp în urmă, la sediul CNA, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta a fost denunţat de către un tânăr, care s-a plâns că omul legii ar fi estorcat de la el 150 de euro.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit informaţiilor preliminare, ofiţerul ar fi pretins cei 150 de euro de la denunţător pentru a nu documenta acţiunile acestuia, pretins ilegale, raportate de o bancă din capitală. Entitatea bancară s-ar fi adresat la poliţie, comunicând că un bărbat ar fi încercat să pună în circulaţie o bancnotă cu nominalul 200 de euro cu semne evidente de falsificare. Ca să nu-i deschidă dosar penal, poliţistul i-ar fi cerut 150 de euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 324 cod penal – corupere pasivă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, biroul poliţistului a fost suspus percheziţiilor iar, la solicitarea CNA, acesta a predat benevol banii estorcaţi. În prezent, suspectul este audiat de ofiţerii Centrului şi procurorii anticorupţie.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă până la 10 ani de puşcărie şi amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Citește și: Un poliţist de la Rezina, reținut de CNA pentru acte de corupţie. A cerut 1500 de lei pentru „onoarea şi demnitatea” colegului său

loading...

Comments are closed.