Alte știri

Incendiu la o uscătorie de floarea soarelui din raionul Edineț

Pinterest LinkedIn Tumblr

În după amiaza zilei de 21 septembrie pompierii din nordul țării au fost alertați despre producerea unui incendiu pe teritoriul unei uscătorii de floarea soarelui din raionul Edineț, localitatea Bleșteni.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:02. Potrivit datelor înregistrate arderea a izbucnit într-un elevator.

La fața locului au intervenit trei echipaje de salvatori, care au stabilit că în rezervorul elevatorului are loc procesul de mocnire a semințelor. Angajații IGSU au reușit localizarea mocnirii către ora 14:26. Pompierii au efectuat evacuarea seminței din rezervorul afectat pentru a evita producerea arderii.

Procesul de mocnire a fost lichidat la ora 15:20. Nici o persoană nu a avut de suferit, iar 15 tone de semințe de floarea soarelui au fost nimicite, fiind afectate 15 % din acoperișul anexat la  uscătorie cu suprafața de 20 m2. În urma supraîncălzirii rezervorului, motorul uscătoriei, de asemenea  a fost afectat.

Circumstanțele și cauza producerii procesului de mocnire urmează a fi stabilite de specialiști. În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 29 situații de risc.

loading...

Comments are closed.