Alte știri

Începând de mâine, CSE va fi înlocuită cu Comisia privind sănătatea publică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu ziua de mâine, 15 mai, începe activitatea Comisiei naționale extraordinare privind sănătatea publică, în locul Comisiei pentru Situații Excepționale și „cel mai probabil, va fi anunțată stare de urgență sau cod roșu în sănătate publică”.

Declarația a fost făcută de președintele, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit președintelui, începând de vineri, toate competențele ce țin de impunerea sau scoaterea unor restricții trece de la Comisia pentru situații Excepționale la Comisia națională extraordinară privind sănătatea publică.

„Noi, după cum știți, am decis că nu vom veni cu solicitarea față de Parlament să prelungim starea de urgență, dar aceasta nu înseamnă că riscul a trecut”, a adăugat șeful statului.

Igor Dodon a dat asigurări că în stocuri există suficiente teste pentru testarea la COVID-19, circa 80 de mii. La fel, sunt suficiente echipamente și consumabile. Președintele a îndemnat oamenii să nu se relaxeze, să respecte normele sanitar-epidemiologice.

Starea de urgență impusă de situația epidemiologică a durat 60 de zile.

Citește și: Tiraspolul devine tot mai necooperat în relațiile cu autoritățile de la Chișinău. Au anulat două ședințe importante

loading...

Comments are closed.