Închisoare pentru bărbatul care a anunțat ”minarea” blocului în care locuiește Maia Sandu

Un bărbat din Chișinău a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, după ce acum un an a apelat la Serviciul 112 și a anunțat despre plasarea unei grenade într-un bloc din sectorul Buiucani, în care locuiește președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, scrie Deschide.md

Hotărârea magistraților a fost pronunțată în lipsa inculpatului din cauza că acesta se eschivează de la prezentare în fața organelor. În acest sens, autoritățile au dispus anunțarea individului în căutare.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs la data de 23 iulie 2022, când bărbatul a apelat la „112” și a comunicat despre faptul că a plasat o grenadă în blocul unde locuiește Maia Sandu. La scurt timp, acesta a fost reținut de polițiști, însă pe parcursul examinării dosarului, în privința bărbatului a fost aplicată o măsură non-privativă de libertate, fapt care i-a permis acestuia să se ascundă de autorități.

De menționat că bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Anterior, acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru un termen de probă de 3 ani, după ce în anul 2020 a sunat la „112” și a anunțat că a plasat o grenadă în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă „Nașterea Domnului”.

Total
0
Shares
Total
0
Share