Indemnizație unică de 10 mii lei și pensia minimă în mărime de 4 mii lei, este propunerea lui Șor pentru scoaterea Moldovei din colaps

Planul investițional fără precedent, prezentat miercuri de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, prevede o susținere mai mare a pensionarilor și altor categorii de cetățeni, pentru a face față mai ușor crizei scumpirilor fără precedent, provocată de actuala guvernare a PAS și Maia Sandu.

Astfel, Ilan Șor susține că din cele 10 miliarde de euro, bani pe care i-a identificat de la un grup de oameni de afaceri dispuși să investească în Republica Moldova, va fi majorat de două ori bugetul asigurărilor sociale. Și asta pentru ca pensiile minime să se dubleze și să ajungă la patru mii lei.

„Bugetul asigurărilor sociale pentru 2023, la capitolul cheltuieli, este de 34,2 miliarde de lei. Pentru crearea unor condiții minime de trai pentru pensionari, acest buget trebuie majorat de două ori, iar pensia minimă să fie de 4 000 lei”, a menționat Ilan Șor, în cadrul Congresului Național „Noi suntem Moldova”, care a avut loc miercuri, la Orhei.

Tot în domeniul social, Ilan Șor își propune să compenseze integral diferența dintre vechile și noile tarife pentru gazele naturale, electricitate și energia termică.

De asemenea, liderul Partidului „ȘOR” insistă ca fiecare gospodărie să beneficieze de o indemnizație unică, de 10 000 lei, pentru a face față mai ușor crizei scumpirilor.

Potrivit lui Ilan Șor, planul său de dezvoltare a țării va fi implementat imediat ce va deveni prim-ministru al Republicii Moldova. Acesta va permite schimbarea imediată a nivelului de trai al cetățenilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share