Alte știri

Îndemnul lui Ion Chicu pentru cei care fac „politică obraznică” pe tema pandemiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu nu exclude că unele restricții care au fost ridicate în contextul pandemiei de COVID-19 ar putea fi reintroduse, din cauza numărului mare de infectări atestate în ultima perioadă. Declarația a fost făcută în cadrul briefingului din dimineața de 27 iulie, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

„Din păcate, evoluția nu este bună, în special, în regiune, în lume, dar și la noi. Avem datele pe săptămâna precedentă. Este prima săptămână din ultimele patru când avem o creștere față de săptămâna precedentă. Acel trend descendent pe care îl înregistrăm de la mijlocul lunii iunie nu mai merge în jos, dar chiar s-a inversat”, a argumentat Chicu.

Șeful executivului a acuzat unii politicieni că ar face „politică obraznică” în legătură cu subiectul pandemiei de COVID-19.

„Rog cetățenii și mai ales politicienii care continuă să facă politică obraznică pe această temă să manifeste maximă responsabilitate. Altfel, aceste restricții nu va fi posibil de ridicat; mai rău, pot fi reintroduse altele, care au fost până la 15 mai”, a declarat Ion Chicu.

Premierul țării s-a referit și la sărbătorile naționale de la sfârșitul lunii august.

„Anul acesta, binențeles, nu vom putea desfășura acele evenimente frumoase cu prezența publicului. Vor fi mai multe evenimente culturale, dar televizate, fără prezența oamenilor. Asta se referă și la premiul național. Va fi o ceremonie foarte restrânsă”, a precizat șeful executivului.

Precizăm că, în prezent, Republica Moldova este printre liderii din Europa la capitolul infectări cu COVID-19 raportat la un milion de oameni. Potrivit platformei Worldometers, în țara noastră au fost înregistrate până acum peste 23 de mii de îmbolnăviri. 735 de pacienți au murit, iar circa 16 mii s-au însănătoșit.

Citește și: 11 localități din raionul Hâncești vor fi aprovizionate cu apă potabilă

loading...

Comments are closed.