Alte știri

India este tot mai afectată de pandemie, iar Statele Unite îi sare în ajutor cu donații

Pinterest LinkedIn Tumblr

În zilele următoare, Statele Unite ale Americii vor oferi ajutor de peste 100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva răspândirii coronavirusului în India, care se confruntă cu un focar de infecție.

Acest lucru este menționat într-o declarație emisă miercuri de Casa Albă.

„În semn de solidaritate cu India, care se confruntă cu un nou val de COVID-19, SUA vor livra în zilele următoare produse în valoare de peste 100 de milioane de dolari pentru a oferi asistență urgentă partenerilor noștri din India. În plus, autoritățile statului american, companiile private, organizațiile neguvernamentale și mii de americani din întreaga țară s-au mobilizat pentru a furniza oxigen de necesitate vitală (este vorba despre sisteme de generare a oxigenului), echipamente conexe și obiecte de primă necesitate pentru spitalele indiene pentru a sprijini lucrătorii medicali și populația Indiei, care a avut de suferit cel mai mult în timpul izbucnirii actualei epidemii”, se arată în document.

Avioanele cu ajutor american vor începe să sosească în India începând cu 29 aprilie și pe parcursul săptămânii viitoare.

În plus, a spus Casa Albă, Statele Unite își vor redirecționa în India comanda sa de 20 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului de la compania britanico-suedeză AstraZeneca. Administrația de la Washington va trimite și prima tranșă de 20 de mii de preparate împotriva COVID-19 Remdesivir. Mai devreme, pe 11 aprilie, guvernul indian a impus interdicție la exportul preparatului Remdesivir.

Astfel de medicamente au fost furnizate pe scară largă de producătorii indieni peste hotare, inclusiv în SUA. India se confruntă cu o explozie a cazurilor de infecție cu coronavirus.

Sâmbătă, Ministerul Sănătății din India a anunțat că creșterea zilnică a numărului de persoane infectate cu coronavirus a fost de 234,692. Numărul total de persoane infectate în perioada întregii epidemii din țară a depășit 14,5 milioane de persoane.

Citește mai mult: https://noi.md/md/in-lume/sua-vor-ajuta-india-sa-lupte-impotriva-noului-val-de-covid-19
Facebook: NOI.md | Telegram: Noi_md

loading...

Comments are closed.