Alte știri

INDIA // Medicii fac apel la populația țării să nu mai folosească bălegarul și urina de vacă pe post de „tratament” contra infecției COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicii din India au făcut un apel la populația țării să renunțe la practica de a se acoperi cu excremente de vacă, folosită ca „tratament” împotriva coronavirusului. Medicii atrag atenția nu numai că nu există niciun fel de dovadă științifică cu privire la eficiența acestei practici, dar și că există riscul răspândirii altor boli, informează Digi24.ro

Conform Reuters, în statul Gujarat din vestul țării, unii oameni merg săptămânal în grajduri pentru a-și acoperi corpurile cu balegă și urină de vacă în speranța că această practică le va stimula imunitatea împotriva coronavirusului.

În hinduism, vaca este un simbol sacru al vieții și Pământului, iar timp de secole, hindușii au folosit balega de vacă pentru ritualuri religioase și pentru a-și „curăța” casele, ei fiind de părere că aceasta are proprietăți terapeutice și antiseptice.

Participanții la astfel de ritualuri așteaptă ca mixtura de balegă și urină să se usuce pe corpurile lor, iar apoi îmbrățișează vacile și practică yoga. Ulterior, ei se spală cu lapte.

Medicii și cercetătorii din India au avertizat în mod repetat populația să renunțe la această practică – „Nu există nicio dovadă științifică concretă că balega sau urina de vacă ar mări imunitatea împotriva Covid-19. Există riscuri de sănătate asociate consumului sau întinderii pe corp a excrementelor pentru că alte boli se pot răspândi de la animal la om”, a spus Dr. JA Jayalal, președintele național al Asociației Medicale Indiene.

Unii medici atrag atenția că această practică ar putea chiar favoriza răspândirea coronavirusului pentru că implică un ritual cu multe persoane fără respectarea distanțării.

Pandemia de coronavirus a devastat India în ultima lună – numărul total de cazuri a depășit 22 de milioane, iar numărul total al deceselor de apropie de 250.000. Experții spun, însă, că cifrele reale ar putea fi de 10 ori mai mari, în contextul în care există o lipsă acută de paturi de spital, oxigen sau medicamente.

Citește și: Volodimir Zelensky: „Dacă Rusia recurge la o escaladare la scară largă, ar putea începe un război mondial”

loading...

Comments are closed.