Informația despre diploma falsă a Alei Nemerenco apare în topul căutărilor pe Google

După ce în spațiul public au apărut tot mai multe informații despre diploma falsă a Alei Nemerenco, inclusiv răspunsurile oficiale de la ministerele de resort, Google a indexat știrile respective și a început să le afișeze în topul căutărilor, informează Telegraph.md, cu referire la informațiile publicate de cunoscutul motor de căutare.

La căutarea cuvintelor cheie ”diploma master”, Google afișează în mod prioritar imagini cu diploma de master a Alei Nemerenco, consilier prezidențial, după care și alte specimene.

Amintim că Ala Nemerenco a primit în dar o diplomă de master de la Școala de Management în Sănătate Publică a USMF. Documentul de studii a fost oferit pentru ”pregătirea curriculei” instituției emitente, iar la bază a fost pus un ordin al Ministerului Sănătății din 2007. Însă, prin răspunsul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din 26.01.2021, Alla Darovannaia, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a fost informată că Ala Nemerenco a primit documentul de studii fără a fi înmatriculată la Şcoala de Management în Sănătate Publică a USMF, nu a frecventat orele și nici nu a susținut teza de master.

Deputații PSRM au solicitat astăzi Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care a fost eliberată ilegal diploma de master pe numele consilierului președintelui Maia Sandu, Ala Nemerenco. Parlamentarii socialiști au declarat că dacă ministerul va ignora acest apel, atunci ei se vor adresa Procuraturii Generale. Socialiștii au somat-o pe Nemerenco să-și dea demisia de onoare și au remarcat că președintele Sandu a eșuat în promisiunea de a promova în funcții doar persoane integre și profesioniste chiar de la început de mandat.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Total
0
Shares
Total
0
Share