Actual

Informații de la frontieră: Câte persoane ar revenit în țară în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 462 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 568 traversări persoane, dintre care 625 treceri la frontiera moldo-română, 561 treceri la frontiera cu Ucraina și 382 de treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Aeroportul Chișinău – 377 traversări persoane (rute charter);
PTF Leușeni – 444 traversări persoane;
PTF Otaci –  296 traversări persoane
PTF Tudora – 148 traversări persoane;
PTF Sculeni – 94 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– o trecere ilegală a frontierei de stat;
– nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– trei conducători auto au încălcat regulile de transportare și de folosire a vinietelor.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 462 persoane și completate 1 568 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 382 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări medicale.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Nice și Paris, fiind înregistrate 377 de persoane. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 181 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă și 35 de conaționali, reveniți din Lituania.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 71 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

loading...

Comments are closed.