Actual

Informații oficiale de la ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență.

Ministrul Voicu a informat despre faptul că 8099 de oameni din structurile subordonate MAI sunt antrenați în activitățile de asigurare a regimului de carantină în localitățile stabilite, verificarea persoanelor aflate sub supraveghere și menținerea ordinii publice. Polițiștii au verificat 5632 de persoane aflate sub supraveghere. În 2 biserici din raionul Soroca au fost făcute slujbe și poliția a inițiat proceduri contravenționale pe aceste cazuri. Au fost identificate 7 persoane, care au încălcat regimul de izolare, și 2 agenți economici care au încălcat restricțiile impuse de CSE.

În ultimele 24 de ore în țară au intrat 2099 de persoane dintre care 299 prin Aeroportul Internațional Chișinău. O persoană cu febră a fost preluată de echipa de medici direct din aeroport.

În cazul a 13 angajați ai MAI a fost confirmată infectarea, iar pentru alte 2 persoane se așteaptă rezultatele investigării probelor.

Șeful statului major al Armatei Naționale a informat despre implicarea a 17 unități de tehnică a Ministerului Apărării și a 316 de militari în misiunile de menținere a ordinii publice și de administrare a regimului de carantină.

Secretarul de Stat Rîmiș a comunicat despre investigarea a 631 de probe, dintre care au fost confirmate 161 de cazuri de infecție cu COVID-19. 11 cazuri sunt de import și 150 cu transmitere locală. 42 de cazuri sunt în Soroca, 32 în Chișinău, 29 în Ștefan Vodă și 9 în raioanele din partea stângă a Nistrului. În total, până în prezent, au fost depistate 752 de cazuri de infecție după investigarea a 4057 probe.

Prim-ministrul a solicitat să fie examinate spații suplimentare care ar putea fi folosite in calitate de centre de triere, precum sala polivalentă din mun. Chișinău. A fost menționată obligativitatea procurării poliței de asigurare medicală de către cetățenii RM, care revin în țară și nu o dețin. Organele de drept vor întreprinde măsurile legale în acest sens.

loading...

Comments are closed.