Infrastructura din țara noastră va fi reabilitată cu suportul Uniunii Europene

Calea Ferată din Republica Moldova va fi modernizată și reabilitată cu suportul Uniunii Europene. Potrivit unui comunicat emis de Parlament, Banca Europeană de Investiții (BEI) va acorda țării noastre un împrumut de 41,2 milioane de euro, iar Uniunea Europeană va oferi un grant de 12 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Contractului de finanțare.

Astfel, banii vor fi folosiți pentru reparația coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari. Potrivit autorităților, reparația tronsonului de cale ferată va avea un impact pozitiv asupra economiei Republicii Moldova, întrucât vor fi create condițiile necesare pentru atragerea volumelor de mărfuri și majorarea numărului de pasageri.

Contractul de finanțare va fi rambursat în termen de până la 30 de ani, iar Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” va prezenta periodic rapoarte către Banca Europeană de Investiții, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Ministerul Finanțelor despre stadiul de realizare a proiectului.

Total
0
Shares
Total
0
Share