Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” anunță rezultatele primei luni de activitate

Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” a prezentat astăzi rezultatele primei luni de activitate, dar și planurile de viitor. În cadrul evenimentului, reprezentanții inițiativei au discutat despre importanța implicării active a cetățenilor în promovarea adevărului despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și combaterea dezinformării.

Vadim Pistrinciuc, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, a evidențiat importanța combaterii dezinformării și a implicării cetățenilor în procesul de informare corectă despre UE. „Este foarte important să nu lăsăm subiectul viitorului nostru european doar la discreția politicului. E crucial să nu fim indiferenți, să nu râdem de acele falsuri, dar să încercăm să ne implicăm. Este o inițiativă absolut apolitică. O inițiativă care are scopul să aducă adevărul despre Europa. De ce acum? Fiind că societatea noastră este ținta unui adevărat război informațional”.

Ludmila Roșca, formator la Institutul de Administrație Publică al USM, a făcut un apel către profesori și funcționari publici să se implice activ în informarea cetățenilor despre avantajele integrării în UE. „Vă rog să vă implicați în această activitate civică și să explicați compatrioților ce avantaje avem integrându-ne în UE și ce ne așteaptă în cazul unor abateri de la acest curs. Mă adresez și funcționarilor publici. Implicați-vă mai activ, mai insistent când vorbiți despre implementarea proiectelor europene”.

Activistul civic Dmitrii Moruz a subliniat caracterul apolitic al inițiativei și a îndemnat cetățenii să le alăture. „Acum avem oportunitatea de a nu fi indiferenți și de a nu crește partide politice, dar de a ne crește pe noi înșine. Vă îndemn să vă implicați ca voluntari”.

Veronica Boboc, directoarea executivă a Asociației Obștești „Centrul Media pentru Tineri”, a făcut un apel către alte organizații ale societății civile să se alăture inițiativei.

„Sunt aici pentru că observ cum minciuna ia amploare, cum dezinformarea și propaganda otrăvesc mințile noastre. Ori comunitatea „Cetățeni pentru Europa” și-a propus să informeze, să explice fără angajamente politice ce se întâmplă în țară și ce urmează să alegem în cadrul referendumului de pe 20 octombrie. Îndemn și alte organizații ale societății civile să se implice în acest angajament de informare a tinerilor și adulților, pentru că rolul nostru este să contribuim la consolidarea democrației”, a declarat Veronica Boboc.

Precizăm că „Cetățeni pentru Europa” este o inițiativă civică deschisă noilor membri, tuturor celor care își doresc o Moldovă liberă și prosperă în marea familie europeană. Vă invităm să vă alăturați inițiativei, înregistrându-vă pe pagina web www.moldova.eu

Total
0
Shares
Total
0
Share