Alte știri

Iniţiativa lui Vlad Plahotniuc: Curtea Constituțională a dat undă verde! Integrarea europeană va fi inclusă în Constituție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Magistrații Înaltei Curți au avizat pozitiv proiectul de lege privind modificarea Legii Supreme prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.

Documentul a fost elaborat de un grup de lucru care a studiat practica altor țări devenite membre ale UE în ultimul deceniu. Proiectul a fost semnat de 36 de deputați din fracțiunea PDM și grupul PPEM.

Amintim că PDM a anunțat în luna septembrie despre intenția de a modifica Constituția, atunci Vlad Plahotniuc a precizat că această inițiativă pornește de la o decizie a Curții Constituționale din 9 octombrie 2014, prin care Înalta Curte a constatat că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova.

Iar săptămâna trecută liderul PDM împreună cu Iurie Leancă și Andrian Candu, au discutat acest subiect și în SUA. Oficialii americani au dat asigurări că vor susține reformele pro-europene implementate de Guvernul Filip.

 

loading...

Comments are closed.