Inițiativa PDM de audiere a miniștrilor agriculturii și afacerilor externe a fost respinsă de majoritatea parlamentară

sedinta parlamentului, parlamentul republiii moldova, fractiunea pdm, ploi cu grindina moldova, ministrul agriculturii, ninistrul afacerilor externe, georgeta mincu, nicu popescu, popescu razboi civil

Majoritatea parlamentară, compusă din fracțiunile PSRM+PAS+PPDA a refuzat să dea curs propunerilor fracțiunii Partidului Democrat din Moldova, de a-i audia pe miniștrii Popescu și Mincu.

În cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, 5 iulie, Partidul Democrat din Moldova a venit cu propunerea de a-i audia pe ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu cu privire la declarația sa scandalosă, prin care a calificat răboiul de pe Nistru drept „război civil”, și pe ministrul Agriculturii, Gergeta Mincu, cu privire la consecințele calamităților naturale.

Propunerea însă nu a fost acceptată de către majoritatea parlamentară.

Amintim că, în timpul unei vizite la Chișinău, ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu a spus că războiul din transnistria din anul 1992, a fost unul civil. Societatea a fost înfuriată de aceste declarații, iar mai multă lume i-a cerut demisia, printre aceștia și deputatul din blocul ACUM, Octavian Țîcu.

Ce ține de ministrul Agriculturii, Georgeta Mincu, democrații au cerut ca aceasta să ofere explicații ce ține de lipsa unei reacții din partea Guvernului în privința eliminării urmărilor intemperiilor din raioanele de nord a țării.

„În ultima perioadă, țara noastră a fost afectată de calamități naturale, preponderent de grindină, care au afectat fermierii și gospodăriile individuale. Vedem lipsa unor acțiuni concrete din partea Guvernului și a comisiei special create. Am văzut doar declarații populiste, de PR de la președinte. Sunt prejudicii considerabile, de sute de milioane, care afectează și vor afecta în continuare agricultorii. N-am văzut o implicare plenară. Solicităm audierea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Georgeta Mincu, pentru a prezenta rezultatele evaluării, care sunt consecințele pagubelor și care va fi intervenția din partea Guvernului pentru repararea prejudiciului agricultorilor”, și-a motivat propunerea deputatul Nicolae Ciubuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share