Alte știri

INSP vine cu recomandări către cetățeni privind violența în familie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul Național de Securitate publică a venit cu adresare către cetățeni privind violența în familie, transmite Telegraph.md

Inspectoratul Național de Securitate Publică menționează că, principalele cauze ale violenței, reprezintă consumul excesiv de alcool, conflictele și în special, lipsa de educație.

Atunci când izbucnește un episod de violență e necesar să vă adresați obligatoriu la Inspectoratul (Sectorul) de poliţie local.

În caz că nu aveți posibilitatea de a părăsi locuința, încercați să vă izolați într-o cameră și să apelați 112. Iar dacă nu aveți un telefon la îndemână, strigați cât puteți de tare, pentru ca cineva să vă audă!

Evitați locurile din casă, unde sunt depozitate obiecte cu care agresorul ar putea să vă rănească.

Dacă nu ați reușit să scăpați de agresor, încuiați-vă împreună cu copii într-o cameră, să fugiți la un vecin sau la o rudă de încredere.

În această ordine de idei, cât mai curând părăsiți domiciliul dacă agresorul mai este în casă, ori bănuiți că se va întoarce. Așteaptați afară, într-un loc sigur, până când sosește Poliția.

Îndemnul Inspectoratului Național de Securitate Publică este să ieșiți cât mai rapid dintr-o relație abuzivă sau violentă, soluții există și o să fiți ajutați, adresați-vă la Poliție.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Încă 202 cazuri de COVID-19, înregistrate în R. Moldova

loading...

Comments are closed.