Alte știri

Inspecție la poligonul militar din Bulboaca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari, împreună cu generalul de brigadă Igor Gorgan, comandant al Armatei Naţionale, a efectuat o vizită de lucru la Centrul de Instruire al Armatei Naţionale de la Bulboaca, pentru a verifica infrastructura și starea tehnicii militare din dotare.

Oficialii au inspectat edificiile construite şi cele reparate în cadrul Programului „Iniţiativa globală pentru operaţiuni de menţinere a păcii” (GPOI), finanţat de Guvernul SUA.

Totodată, cei doi s-au familiarizat cu clasele de studii şi cele pentru simulare, câmpul de ţinte multifuncţional, sala de conferinţe, cazarma, cantina, blocurile sanitare, punctul medical, tirul, orăşelul tactic, precum şi depozitele de păstrare a bunurilor materiale.

De asemenea, la poligonul Bulboaca, ministrul Apărării şi comandantul Armatei Naţionale s-au documentat cu starea tehnicii și armamentului şi au testat unitățile de tehnică blindată în cadrul unui antrenament de forțare a cursului de apă.

La finalul vizitei, ministrul Alexandru Pînzari a apreciat prestaţia militarilor responsabili de gestionarea patrimoniului militar, menţionând că prin eforturi comune, dar şi cu sprijinul partenerilor americani, poligonul de la Bulboaca a fost reparat şi modernizat, iar efectivul beneficiază astăzi de condiţii bune de serviciu şi trai.

În contextul situaţiei epidemiologice din ţară, ministrul Apărării a verificat şi modul în care militarii se conformează recomandărilor conducerii instituţiei. “M-am convins personal de faptul că militarii respectă cu stricteţe regulile impuse de autorități în contextul pandemiei, onorându-și, în acelaşi timp, obligațiunile de serviciu. Este o măsură foarte importantă, dar şi un exemplu demn de urmat pentru cetăţenii noştri”, a adăugat Alexanru Pînzari.

loading...

Comments are closed.