Social

Inspectorii de patrulare vor întreprinde un șir de acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere în luna august

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) vor întreprinde un șir de acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere în luna august, când se atestă un flux sporit al traficului datorită vacanțelor.

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, Pavel Apostol, șef de serviciu la INP, a specificat că, în luna august, se înregistrează un număr sporit de accidente rutiere. „Cele mai multe accidente se produc din cauza depășirii limitei de viteză, conducerii în stare de ebrietate și adormirii șoferilor la volan. Pentru a reduce numărul accidentelor, INP va realiza mai multe măsuri. Dacă ne referim la cele de prevenire a conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă, vor fi create mai multe filtre de control și vor fi instituite echipe mixte de verificare. Totodată, pentru combaterea conducerii în stare de ebrietate va fi desfășurată campania „Nopți albe” și realizate mai multe verificări sistematice. La fel, vor fi împărțite pliante informative în care sunt incluse un șir de măsuri de siguranță”, a spus Apostol.

La rândul său, șeful Serviciului Juridic al INP, Veaceslav Sârbu, a prezentat noile modificări legislative, adoptate în luna iulie de Parlament, care prevăd pedepse mai aspre pentru șoferii ce conduc în stare de ebrietate.

Dacă șoferul va fi depistat în stare de ebrietate la volan, agentul constatator va ridica imediat permisul de conducere al acestuia, fără a-i oferi unul provizoriu. Ulterior, instanța, în termen de 3 zile, se va expune asupra vinovăției șoferului. La fel, conducătorii auto depistați în stare de ebrietate la volan și cei care au fost privaţi, prin hotărârea instanţei, de dreptul de a conduce vor fi obligaţi să frecventeze un program antialcoolic şi antidrog”, a afirmat Veaceslav Sârbu.

Conform datelor INP, în primele șapte luni ale anului curent, pe teritoriul țării s-au produs peste 1350 de accidente rutiere, în urma cărora 146 de persoane au decedat, iar 1645 au suferit diferite traumatisme.

loading...

Comments are closed.