Instituțiile de învățământ și cercetare cu profil agricol pot obține finanțare din partea UE

Instituțiile de învățământ și de cercetare cu profil agricol pot beneficia de finanțare din partea Uniunii Europene, prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei”, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă şase milioane de euro, pentru proiecte de îmbunătățire a infrastructurii, a laboratoarelor, educației și instruirii. Perioada de depunere a dosarelor este 1 februarie – 1 martie 2024.

Instituțiile interesate trebuie să depună dosarele la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, însoțite de o scrisoare de solicitare, de un concept investițional, care să includă informații despre instituție, descrierea cursurilor, specialităților, numărul de studenți, scop, obiective, grup țintă, probleme, propuneri pentru soluționare, rezultate scontate, impact așteptat, modele din alte țări, situația actuală, contribuția proprie și detalii despre liniile de investiții solicitate.

Beneficiarul va contribui cu 50% din suma totală de investiții. Pentru mai multe informații, pot fi accesate site-ul Proiectului Livada Moldovei: www.livada-moldovei.md și site-ul Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare www.maia.gov.md

Total
0
Shares
Total
0
Share