Intemperii în Europa: Trei persoane date dispărute în Spania, patru morţi în sud-estul Franţei

Trei persoane luate de valuri au fost date dispărute în Spania după intemperii care au afectat o parte a Europei în weekend, au anunţat luni autorităţile, care continuă căutarea acestora, scrie Agerpres.ro

Potrivit serviciilor de salvamar, doi dintre cei trei dispăruţi sunt minori. Ei au fost luaţi de valuri în timp ce pescuiau vineri după-amiază pe o plajă de pe insula Gran Canaria, în arhipelagul Canare, situat în largul coastei nord-vestice a continentului african.

Cea de-a treia persoană a fost luată de valuri sâmbătă după-amiază în timp ce înota pe o plajă din Barcelona, în nord-estul ţării. Autorităţile lansaseră o alertă în acea zi din cauza intemperiilor provocate de furtuna Monica, însoţită de valuri de 2,5 metri înălţime.

După o suspendare în noaptea de duminică spre luni,”am reluat căutările” pentru a găsi cele trei persoane, au indicat luni dimineaţă pe reţeaua de socializare X serviciile de salvamar, sprijinite în această operaţiune de pompieri şi de poliţie.

Furtuna Monica a adus în weekend rafale puternice de vânt şi ploi abundente în mai multe ţări europene.

Bilanţul inundaţiilor din sud-estul Franţei a crescut luni la patru morţi în urma descoperirii cadavrului unui bărbat, au anunţat autorităţile locale.

Cadavrul a fost găsit la periferia localităţii Dions, un sat la nord de Nîmes, unde trei persoane – un tată şi cei doi copii ai săi – fuseseră date dispărute, a precizat prefectura departamentului Gard într-un comunicat.

Mama, în vârstă de 40 de ani, fusese salvată înainte ca maşina în care se aflau să fie măturată de un râu umflat, pe un pod submersibil.

Cei doi copii, în vârstă de patru şi, respectiv, 13 ani, sunt în continuare daţi dispăruţi, la fel ca şi un bărbat din departamentul Ardeche.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share