Economic

Intenția privatizării ”Metalferos” este apreciată de expertul economic Veaceslav Ioniță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Intenția anunțată de Igor Dodon cu privire la privatizarea SA ”Metalferos” este apreciată de expertul economic Veaceslav Ioniță, care susține că această companie va genera venituri mult mai mare la Bugetul de Stat dacă va fi privatizată, transmite Telegraph.md

”Chiar dacă este o întreprindere profitabilă, totuși cei mai mari beneficiari de pe urma ei nu era statul, cel puțin așa reiese din ancheta Parlamentară. Privatizarea acestei întreprinderi ar îmbunătăți mediul concurențial, ar anihila clientelismul politic, ar reduce corupția politica și lobby tenebru”, a menționează Ioniță.

”Statul de pe urma unei funcționări normale a companiei ar avea de câștigat mult mai mult din impozite decât acum câștigă. Dar este extrem de important ca procesul de privatizare să fie unul transparent, competitiv și în interesul public. Anume de procesul de privatizare depinde succesul sau insuccesul de reformare în domeniul colectării și exportului de metale”, a mai punctat expertul.

Telegraph.md amintește că Igor Dodon a anunțat astăzi intenția conducerii statului cu privire la privatizarea SA ”Metalferos”, ce are un capital majoritar de stat, pentru a se elimina monopolul din domeniul metalelor, precum și pentru a fi eliminate speculațiile de ordin politic.

Cu un mesaj de susținere a celor declarate de către președinte a venit și premierul Ion Chicu, menționând că Executivul va scoate la privatizare în perioada imediat următoare întreprinderea ” Metalferos”.

”Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțină. Următorul monopol spre lichidare – cel de pe piața aeroportuară”, a transmit premierul.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.