Externe

Întorsătură politică la Berlin! Angela Merkel (CDU) e pregătită să guverneze cu social-democrații (SPD)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat că este pregătită de negocieri serioase cu social-democraţii pentru formarea unui guvern.

„Suntem pregătiţi să angajăm discuţii cu SPD”, a declarat Merkel după ce a obţinut undă verde de la Uniunea Creştin Democrată (CDU) să propună negocieri Partidului Social Democrat (SPD), împreună cu care a guvernat deja în două rânduri, în perioada 2005-2009 şi apoi din 2013 până în prezent.

Această alianţă este singura posibilă în vederea formării unei majorităţi în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului) după alegerile legislative de la 24 septembrie, în urma eşecului unei încercări de a forma o coaliţie între conservatori, liberali (FDP) şi Verzi.

Contextul internaţional şi european este necesar, în opinia sa, să determine partidele germane să acţioneze rapid. „Există aşteptări mari în Europa, la probleme urgente”, a subliniat Merkel.

angela merkel, martin schulz, berlin germaniaEuropenii aşteaptă ca Berlinul să se poziţioneze şi să tragă concluzii după propunerile preşedintelui Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker şi ale şefului statului francez cu privire la relansarea proiectului european. Emmanuel Macron a propus reforme ale zonei euro, şi anume să se înfiinţeze un minister al Finanţelor şi un buget ale zonei euro, o idee foarte controversată în Germania.

Uniunea Europeană (UE) este îngrijorată de o blocare a vieţii politice germane în contextul în care are deja de a face cu negocieri pe tema Brexitului.

 

loading...

Comments are closed.