Social

Într-un sat din raionul Călărași au apărut animale sălbatice care atacă caprele și ovinele sătenilor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

La date de 08 mai curent, în cadrul Primăriei comunei Temeleuți din raionul Călărași s-a desfășurat ședința Comisiei Situației Excepționale. În cadrul comisiei de specialitate, reprezentanții primăriei, autorităților desconcentrate și descentralizate au discutat problema apariția unor animale sălbatice în perimetrul comunei care ar ataca caprele și ovinele, informează Zinaida Țurcanu, Primar al comunei Temeleuți

Urmarea ședințe, s-a decis informarea populației crearea grupelor de monitorizare și supraveghere a câmpurilor cu implicarea reprezentanților organelor de ordine publica, vânători și membrii ai gărzii populare din localitate, scrie News.ungheni.org. 

Totodată, Primăria Temeleuți s-a adresat cu un mesaj către locuitori:

– Nu lăsați animalele fără supraveghere pe câmpuri;
– nu plecați în pădure singuri;

– dacă observați sau ați fost atacat de animale sălbatice – anunțați urgent organele abilitate – Administrația Publică și Poliția!

Amintim că în anul 2012, în apropierea satului Mileşti din raionul Nisporeni, localitate aflată în vecinătatea satului Temeleuți, lucrătorii silvici ai Rezervaţiei Naturale „Plaiul fagului” susţineau că au văzut lupi.

Un crescător de oi din Moldova a adus în premieră o rasă de ovine din Franța, guvernul filip, pdm, agricultura, cioban la stina 

loading...

Comments are closed.