Alte știri

INVESTIGAȚIE // Cine coordonează mișcările PAS? Cine sunt sponsorii și ce legătură are candidatul numărul 49 de pe lista PAS?

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest articol vă voi prezenta legăturile suspecte ale unor companii administrate de candidatul PAS sub numărul 51, Victor Spînu, care mai mult, este și verișorul fostului PLDM-ist, dar și secretar general al Aparatului Președintelui – Andrei Spînu. Cine este Victor Spînu? Care este scopul lui pentru aceste alegeri și cum ”jurnaliștii independenți” se hrănesc din prestarea serviciilor lui și invers? Pe cine favorizează și cu cine nu vrea să colaboreze?

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Candidatul Victor Spînu este fondator și conducător al Societății cu Răspundere Limitată ”LEADGEN”, IDNO/cod: 1015600029796, înregistrată la data de 14.09.2015 cu adresa juridică în mun. Chișinău, str. Igor Vieru 26, ap./of. 843/B.

Oficiul companiei date s-ar afla în mun. Chișinău, str. Grigore Vieru 9, etajul 7, oficiul 700. Activitățile desfășurate de SRL ”LEADGEN” ar fi legate în mare parte de:

– Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei;
– Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei;
– Alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei;
– Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe;
– Activităţi ale portalurilor web;
– Alte activităţi de servicii informaționale n.c.a;
– Activităţi ale agenţiilor de publicitate;
– Servicii de reprezentare media;
– Activităţi de design specializat

Despre SRL ”LEADGEN” se cunoaște că în 2017 a fost vizată într-o investigație jurnalistică despre caracatița care coordonează site-urile PAS și ale instituțiilor afiliate lor. Paginile web a Partidului „Demnitate și Adevăr”, a aripii de tineret a „Partidului Acțiune și Solidaritate”, dar și a unor instituții media dubioase se află sub umbrela aceleiași companii. Care sunt conexiunile dintre PAS și potențialii lor coordonatori și sponsori?

Mai jos vă prezentăm în detalii textul investigației: În chenar vedeți „powered by Leadgen.md”. Acesta-i subsolul la site-ul Leadgen:

Paranoia? Chiar nu știu… Sau poate e o coincidență? Sau poate e doar o structură ca multe altele din business când se fac companii, firme, și firmulițe pentru a se acoperi urmele? Dar cei ce au creat și tot cei care se ocupă de development-ul site-ului PPDA sunt nimeni alții decât GoSocial.

Nu se oprește totul aici desigur. Atât Leadgen, cât și Noxx Designe își au hostingul la „INOVARE – PRIM SRL”

Desigur că pe același hosting îl preferă și PPDA:

Ca o paranteză vă atrag atenția și la adresa de e-mail utilizată de către cei de la PPDA pentru înregistrarea site-ului: uncleandrei@gmail.com.

„Uncle” – traducere din engleză: moș, unchi. Unchiul Andrei Năstase?

Să fie totuși o simplă coincidență sau este doar paranoia mea? Nu cred. Sau poate totuși e vorba de sponsorul identic și respectiv preferințele asemănătoare? Posibil.

Tot pe acest hosting găsim și site-ul aripei de tineret al celor de la /PAS/:

Dar, ca orice politic ce nu supraviețuiește fără presă, găsim pe același hosting și pe cei care se pretind a fi „presa independentă”(o autoproclamare a acestora). E vorba de site-ul Anticorupție.md și Investigații.md:

Interesant istoric are această companie „Inovare-Prim SRL”, care este administrată de către Dan Popușoi:

În încercarea de a lua legătura cu pretinsul manager general al companiei, acesta ne-a răspuns foarte sec, că nu ar avea legături cu politica.

De ce spun că-i interesantă? Mai întâi, informația despre „innovahosting.net” ne dă o adresă de pe str. Miron Costin din capitală:

După care, această companie apare ca fiind și companie pe adresa de pe strada Uzinelor din capitală:

Eu dacă sincer m-am dezorientat deja. Oare Dan Popușoi, conducătorul acestei companii nu se încurcă în toată schema de hosting? Mai ales că web2.amplica.net, apare și ca fiind si site-ul celor de la „East Pro Consulting SRL”

Care-i totuși legătura dintre East Pro Consulting SRL și Inovare-Prim SRL? E doar bussines-ul lui Dan Popușoi în hosting? Cât de importantă e colaborarea cu același hosting pentru unii și alții? Coincidențe sau totuși se fac preferințe sponsorilor să-și plaseze site-urile la același hosting? Nu fac decât a vă arăta coincidențe în care nu cred, reieșind din materiale disponibile pentru toți. E sau nu această o legătură vizibilă dintre partide și presă, e la discreția voastră să trageți concluziile.

Sursa: Sinteza.org

 

 

loading...

Comments are closed.