Politic

(investigație) Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, acuzat că a dat undă verde la corupție în ecologie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul ministru al Mediului din partea Partidului Liberal, Valeriu Munteanu este învinuit că ar fi dat undă verde unui act de corupție în proporție deosebit de mari. Investigația a fost realizată de către Centrul pentru Politici și Reforme.

În calitate de șef al Consiliului de Administrație al Fondului Ecologic Național, actualul simpatizant al mișcării ACUM a aprobat finanțarea construcției unei stații de epurare în comuna Băcioi, deși experții recomandau să nu fie construită aceasta. Conform recomandărilor, la o distanță de 5-10 km de locul unde urma să fie construitp această stație, exista deja una funcționabilă. În așa mod s-a demonstrat inutilitatea acestei construcții.

Cu toate acestea, fostul ministru al Mediului a aprobat proiectul în calitate de șef al Consiliului de Administrație și comuna Băcioi a primit un milion din cele 11 prevăzute pentru proiectul dat. Lucrăril de construcție a stației de epurare au durat un an, iar în momentul de față proiectul este pe linie moartă din cauza lipsei de finanțare.

De menționat este faptul că operatorul economic care a efectuat lucrările de construcție a stației de epurare de la Băcioi, este unul vizat de către Centrul Național Anticorupție în spălare de bani publici. Mai exact, “Levprocons SRL” a câștigat proiecte finanțate de către Fondul Ecologic Național în valoare de 151.1 milioane de lei.

Investigația în întregime poate fi citită AICI.

loading...

Comments are closed.