Oficial

Investitorii belaruși ar putea deschide întreprinderi de producere în R. Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Investitorii belaruși s-au arătat interesați în crearea întreprinderilor industriale de producere a autobuzelor și ascensoarelor în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Ion Chicu, comunică moldpres.

Potrivit sursei citate, subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii avute cu premierul belarus Roman Golovcenko. ”Am vorbit despre producerea ascensoarelor, autobuzelor și alte întreprinderi cu caracter industrial. Sper că, în perioada imediată, se va convoca ședința comisiei interguvernamentale moldo-belaruse, iar premierul Republicii Belarus va face o vizită în Moldova”, a spus Chicu.

Premierul a specificat că tot în cadrul vizitei sale la Minsk a avut discuții și cu șeful cabinetului de miniștri din Federația Rusă, Mihail Mișustin cu care a discutat despre creditul de 200 mln euro dar și despre exporturi. “Partea rusă este dispusă să reluam negocierile pentru credit. Acum trebuie să eliminam din acord elementele menționate în decizia Curții Constituționale”, a conchis Chicu.

loading...

Comments are closed.