Politic

Investitorii români îngrijorați de criza politică de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) își exprimă îngrijorarea față de situația politică și îndeamnă politicienii de la Chișinău să sprijine reformele initiate, notează deschide.md.

Potrivit unui comunicat, AIR atenționează că evoluțiile politice din ultima perioadă și instabilitatea politică au un impact major asupra mediului de afaceri și a investițiilor, ce poate duce chiar și la decizii de închidere a afacerilor în Republica Moldova. Astfel, se pot pierde locuri de muncă și diminuarea colectărilor la bugetul de stat al Republicii Moldova.

„În numele membrilor Asociației Investitorilor din România venim cu solicitarea publică către actorii politici din Republica Moldova de a sprijini continuarea reformelor inițiate, continuarea luptei împotriva corupției, precum și reforma  sistemului judiciar și asigurarea unui climat de afaceri previzibil și stabil prin politici economico-fiscale coerente și echilibrate”, se arată în comunicat.

Totodată, investitorii din România declară că își doresc să contribuie la dezvoltarea R. Moldova și la parcursul său european.

Până acum, AIR a investit în Republica Moldova peste 600 de milioane de euro, reușind astfel să creeze mai mult de 6.000 locuri de muncă.

 

loading...

Comments are closed.