Actual

Ion Ceban a prezentat totalurile primei săptămâni a anului școlar în instituțiile de învățământ din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban, a prezentat situația cu privire la instituțiile de învățământ din capitală, după prima săptămână de studii.

În prezent, în municipiul Chişinău activează 148 de instituții de învățământ, dintre care 94 de şcoli au ales modelul 7 de învăţare, combinând două sau trei modele. De luni, în instituțiile de învățământ primar și secundar se organizează procesul de alimentație la pachet, pentru elevii din clasele I – IV. Ulterior, va fi organizată alimentația tradițională.

Cât priveşte grădiniţele din municipiul Chişinău – 511 grupe şi-au reluat activitatea, pe parcursul săptămânii trecute, 242 de grupe au realizat acest proces la distanță.

De luni, grădiniţele activează după un nou program mai extins – de la 7.30 la 17:30 și sunt admiși copiii care se înscriu în limitele de vârstă 4 – 6,5 ani, iar după necesitate vor fi suplinite numărul de grupe. Vor fi şi instituţii de educaţie timpurie care vor admite copiii în spațiul grădiniței prin alternarea frecvenței: peste o zi, peste o săptămână ori din 2 în 2 săptămâni, fapt impus de limitele suprafețelor grupelor și a numărului mare de copii în grupă.

Ion Ceban a mai menționat că 8000 de copii din capitală, care provin din familii social-vulnerabile, vor beneficia de un ajutor material unic în valoare de 700 de lei, în contextul începerii noului an de studii.

În cadrul primei etape, 6777 de elevi au primit deja ajutorul oferit de municipalitate. Totodată, în baza listelor care urmează a fi realizate, după data de 15 octombrie, de ajutor material vor beneficia 1223 de elevi noi veniți din clasele I-a și a V-a. Sursele financiare au fost alocate din bugetul municipal, prin decizia CMC, în scopul organizării eficiente a procesului de acordare a ajutoarelor materiale unice pentru pregătirea copiilor către anul noul an școlar.

Citește și: Copiii ai căror părinți refuză nejustificat vaccinarea nu vor fi admiși la ore

loading...

Comments are closed.