Ion Ceban anunță că pregătește dosare cu construcțiile problematice existente în oraș: “Cei care au pufușor pe botișor vor trebui să răspundă”

Primăria Chișinău va organiza în luna septembrie o întâlnire de lucru a oficialilor Direcției Arhitectură, consilierilor municipali și dezvoltatorilor imobiliari din oraș, informează Moldpres.md

Primarul Ion Ceban a menționat astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale, că există o stare de conflict între dezvoltatorii imobiliari din oraș și administrația publică locală a Chișinăului.

„Dezvoltatorii sunt nemulțumiți că au fost emise mult mai puține documente de autorizare a construcțiilor, iar Planurile Urbanistice Zonale care trebuiau să fie aprobate de Consiliul Municipal întârzie. În același timp, există suficient de multe construcții problematice, edificate fără aprobări din partea municipalității. În luna septembrie va fi organizată o întâlnire cu consilierii municipali, societatea civilă și dezvoltatorii imobiliari, pentru a avea o discuție sinceră și deschisă la care să fie expuse punctele de vedere ale tuturor celor implicați”, a declarat Ceban.

Totodată, municipalitatea Chișinău pregătește dosare cu construcțiile problematice existente în oraș pentru a fi transmise organelor de urmărire penală.

“Cei care au pufușor pe botișor vor trebui să răspundă”, a specificat edilul capitalei.

El a subliniat că administrația publică a municipiului elaborează o strategie de combatere a corupției, care să facă posibil ca Primăria Chișinău să devină cea mai transparentă instituție publică.

Citește și: Peste 3 600 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză în ultimele 24 de ore în Republica Moldova

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share