Ion Ceban: Din conturile Primăriei Chișinău au fost sustrase 3,9 milioane de lei

Din conturile Primăriei Chișinău au fost sustrase 3,9 milioane de lei săptămâna trecută pentru greșelile fostelor administrații. Cel puțin aceasta a scris primarul Ion Ceban, într-o postare pe Telegram.

”Este vorba despre acele proiecte „cu barbă” și cu multe semne de întrebare organizate de foștii angajați ai primăriei.
Din relațiile contractuale între Direcția Construcții Capitale și S.C. „Fascomtrans”, rezultă că trebuia să fie executare lucrări de reconstrucție a L.T. „M. Koțiubinski”.

Până azi, Primăria achită bani, pe anumite acțiuni prostești ale celor incompetenți care au guvernat anterior Capitala. Iar astăzi, tot ăștia ne dau lecții de parcă „nu le-ar pute”.

În acest litigiu se află de mai bine de 6 ani Direcția Construcții Capitale.
În ultimii ani, au fost zeci de pași făcuți în instanță de către juriștii primăriei, dar până la urmă, banii au fost retrași.

– Prin scheme la fel de dubioase, aduc aminte, că Primăriei, din banii municipali i-a fost retrasă suma de 17 milioane de lei pentru așa-zisul proiect – „Locuințe pentru toți”. Asta, tot din cauza incompetenței și rea-voinței „foștilor” de la Primăria Chișinău dar cu acceptarea tacită a guvernării. Nimeni de la guvernare nu s-a implicat pentru ca acești bani să rămână în Capitală pentru desfășurarea proiectelor.

– Tot acum, din bugetul municipal, în luna martie vor fi rambursați peste 80 de milioane de lei pentru creditele luate în perioada anilor 2013 – 2017. Ei atunci au luat, noi acum întoarcem datoriile.

Aceeași situație s-a întâmplat și cu creditele luate de Apă-Canal Chișinău, unde nu s-a făcut nimic la Stația de Epurare în sumă de 1, 2 miliarde de lei. Primăria Chișinău fiind în această situație garant”. menționează Ceban pe canalul său.

Total
0
Shares
Total
0
Share