Politică

Ion Ceban este indignat de tot ce s-a întâmplat ieri în PMAN: “Au pus lumea în țarc. Teatrul absurdului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Edilul Capitalei, Ion Ceban este indignat de tot ce s-a întâmplat ieri în Piața Marii Adunări Naționale. Mai exact, de faptul că noua guvernare găsește bani pentru chefuri și parade, însă nu găsește bani pentru cetățenii țării, scrie realitatea.md.

Primarul general se referea la cadrele didactice, și nu doar, care ar urma să facă, de la 1 septembrie, teste obligatorii la COVID-19 la fiecare două săptămâni din cont propriu, în cazul în care nu sunt vaccinate împotriva noului coronavirus.

În context, Ceban spune că a fost chemat la parada de ieri, însă nu a mers și a explicat și de ce.

„Am fost invitat, dar nu am mers și eu cred că am făcut corect. Mie mi se pare că ceea ce s-a întâmplat ieri în centrul Capitalei este de ordinul teatrului absurdului. Dacă vreți până la urmă nunta lui Chicu înmulțit la o sută. Sunt foarte deranjat. Încercam ieri să comentez într-un fel sau altul, dar nu au vrut să stric sărbătoarea, mi s-a transmis să tac… Nu am tăcut cât a fost Guvernul precedent, nu voi tăcea nici acum. Ce mă deranjează pe mine. Ieri s-au cheltuit aproape 6 milioane de lei, iar toate deciziile CNESP au fost încălcate, toate… Portul de mască, distanță, aglomerație. A-ți pus toată lumea în țarc. Dacă asta este esența democrației în Republica Moldova care este diferența dintre autoritatea centrală actuală și regimului lui Plahotniuc?”, a spus Ceban.

Amintim că, ieri, Republica Moldova a sărbătorit 30 de ani de la proclamarea independenței.

Cu această ocazie, în Piața Marii Adunări Naționale a fost organizată o paradă militară, cu participarea subdiviziunilor Armatei Naționale, ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Serviciului de Informație și Securitate, dar și un concert.

Mai mult, președintele țării, Maia Sandu, i-a invitat la ceremonie pe omologul său de la București, Klaus Iohannis, dar și pe șefii de stat din Polonia, Andrzej Duda, și Ucraina, Vladimir Zelenski.

În centrul Capitalei s-au adunat mai mulți cetățeni. Aceștia au dansat hore, au cântat la unison cu artiștii autohtoni preferați, iar unii au venit la ceremonie cu drapelul Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.