Ion Ceban explică ce legătură are șeful statului cu treburile capitalei și care este importanța colaborării între instituții

Primarul capitalei, Ion Ceban, care îl susține în campania electorală pentru alegerile prezidențiale pe Igor Dodon, a explicat într-o postare ce legătură are șeful statului cu treburile capitalei și de ce Igor Dodon este un candidat potrivit la funcția de președinte.

Ceban a subliniat că Igor Dodon, chiar fiind un candidat independent, este susținut de un partid puternic și timp de un an a reușit să creeze un Guvern și are un cuvânt de spus în Parlament.

Potrivit primarului capitalei, anume Guvernul și Parlamentul determină politicile statului, cele financiare și fiscale și este foarte bine când există comunicare și este foarte rău când se face politică și se creează blocaj, iar în consecință au de suferit cetățenii.

Ion Ceban este de părere că Igor Dodon a consolidat o echipă puternică la toate nivelele, care astăzi colaborează strâns între ele și afirmă că timp de un an, de când în Republica Moldova este la guvernare PSRM, chiar și neavând majoritate în Parlament și în CMC, sunt reușite foarte mari.

“Nu avem situații când Parlamentul – Guvernul – Primăria instalează fiecare „BRADUL” său, dar lucrează în comun la proiecte ambițioase. Astăzi nu sunt ambiții politice, dar obiective mari implementate.”, a declarat edilul.

De asemenea, Ion Ceban a trecut în revistă proiectele din Chișinău care au fost realizate cu sprijinul și cu efortul comun:
– Startul renovării străzii Albișoara;
– Trotuarele de pe străzile Pușkin și Bodoni sunt în curs de renovare și modernizare;
– Lucrările realizate parțial sau complet în anumite zone și la anumite compartimente la stația de epurare. Se lucrează la fel, la modernizarea stației de alimentare cu apă de pe Nistru;
– Peste 25 de kilometri de drumuri din suburbiile capitalei sunt, de asemenea în reabilitare și renovare.

Primarul capitalei a specificat că unele obiective ar fi putut fi implementate de către municipalitate fără sprijinul autorităților centrale, dar în acest caz realizarea acestora ar fi fost posibilă peste un termen mult mai mare sau mai dificil din punct de vedere financiar.

Ion Ceban a vorbit și despre alte proiecte mari care urmează să fie realizate cu efort comun:
– Finalizarea construcției drumului de centură a Chișinăului;
– Reabilitarea completă a albiei râului Bîc, îmbunătățirea parcului și a zonei de agrement de-a lungul râului;
– Crearea unei zone economice libere și un parc industrial în zona municipală. Acest lucru va crea cel puțin 25.000 de locuri de muncă bine plătite;
– Soluționarea problemei mirosului neplăcut din capitală și problema tratării nămolului de la stația de epurare;
– Reparația capitală a podului din strada Ismail și interconectarea pe mai multe nivele în zona Fabricii de Tutun.
– Alocarea în continuare a 100 de milioane de lei anual pentru repararea capitală a drumurilor și curților de bloc.

“Este foarte important ca toate structurile statului să poată colabora și coopera, în deosebi ce ține de proiectele mari. Și chiar dacă în acest an ne-am confruntat cu mai multe situații de criză cum ar fi: pandemia, seceta, criza economică, am reușit toți împreună să facem față acestor provocări.
Împreună vom reuși în continuare!”, a concluzionat primarul capitalei.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, și-a delegat atribuțiile

Total
0
Shares
Total
0
Share