Politic

Ion Ceban: În patru ani toate trecerile subterane vor fi reconstruite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trecerile subterane din Chișinău vor fi reconstruite în mai puțin de patru ani. Mai exact, ar fi vorba de cinci subterane în fiecare an. O declarație în acest sens a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, care a inspectat astăzi pasajul subteran de la intersecția străzii Ismail și bulevardul Ștefan cel Mare și Sânt. Edilul a declarat că ar fi nevoie de aproape un milion de euro pentru reabilitarea trecerii subterane respective.

„Sunt subterane care arată oribil. Noi vrem să începem să reabilităm aceste subterane, majoritatea printr-un parteneriat public privat. Aici vorbesc de termen de mai puțin de patru ani,  cât am menționat până acum și mai mult de cinci subterane într-un an.  Antenționez pe cei care și-au bătut joc de primărie și oameni ca să câștige un ban, să se care benevol din aceste subterane”, a declarat Ion Ceban.

Primarul capitalei a menționat că a fost semnată dispoziția prin care anunță agenții economici să elibereze pasajele subterane

„Este o mini piață centrală cu scări distruse. În cele 22 de subterane avem peste 80% din arendași care sunt răuplatnici. De exemplu aici avem un agent economic care are datorii de 13 milioane de lei și ocupă mai mult de jumătate din subterană. Începând cu ziua de astăzi va fi semnată dispoziția de preavizare, de eliberare a spațiiilor pentru reconstrucția subteranelor din municipiu”, a mai spus Ceban.

Precizăm că fostul edil interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat în primăvara anului 2019 că trecerile subterane ar urma să fie scoase la licitație, astfel încât agenții economici care sunt interesați să își desfășoarea activitatea în aceste spații să le poată arenda pentru o perioadă de 10 – 15 ani cu condiția să acopere cheltuielile de reparație a acestora.

Citește și: „Unii ambasadori vor fi rechemați”, anunță șeful statului

Comments are closed.