Alte știri

Ion Ceban întreprinde o vizită de lucru în orașul Helsinki. Cu cine se va întâlni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, întreprinde în aceste zile o vizită de lucru în orașul Helsinki, Finlanda, unde va avea mai multe întrevederi cu administrația capitalei finlandeze.

Potrivit edilului scopul vizitei este acumularea experienței după modelul finlandez de gestionare a treburilor publice și schimbul de bune practici, în vederea realizării unor politici care vor putea fi implementate cu succes și la Chișinău. Acestea se referă la dezvoltarea urbană, modernizarea infrastructurii străzilor și a transportului public, implementarea sistemului de afișaj electronic în stații etc.

„Am observat pavilioane de așteptare a transportului public la fel ca cele amplasate recent pe mai multe străzi din Chișinău, dar având sisteme de afișaj cu panouri electronice. La acest capitol vom munci în continuare, pentru ca aceste sisteme să fie implementate și la noi. De asemenea, este amplasată publicitatea în stațiile de așteptare a transportului public din capitala Finlandei. Totuși, în oraș nu găsim reclamă în abundență și nici gherete la tot colțul”, a conchis Ion Ceban.

Primarul general a menționat că administrația capitalei va prelua acele practici care au fost implementate în Helsinki, în special ce ține de amenajarea trotuarelor și aleilor pietonale, precum și a pistelor de bicicliști. Totodată, Ion Ceban a ținut să precizeze că fiecare vizită de lucru sau experiență obținută în afara țării, oferă posibilitatea de a aduce practici moderne care pot fi aplicate și la Chișinău.

loading...

Comments are closed.