Actual

Ion Ceban, la evenimentul „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”: „Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș verde, curat și prietenos”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei Ion Ceban, a participat astăzi, la evenimentul de prezentare a rezultatelor proiectului „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică” (Green City Action Plan – GCAP), implementat de APL Chișinău și finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Programul dat face parte din Schema-cadru a Orașelor Verzi și are scopul de a contribui la îmbunătățirea performanțelor de mediu și a condițiilor economice și sociale în Chișinău.

 

Este unul dintre cele mai ample proiecte axat pe modernizare nu doar prin prisma construcțiilor, ci și al asigurării unor standarde înalte de viață pentru cetățeni, pentru un dialog constructiv între autorități și societatea civilă, pentru un mediu curat și sănătos și pentru promovarea turismului.

„Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș verde, curat și prietenos. De aceea, în procesul de dezvoltare și modernizare a municipiului Chișinău, pledăm pentru o îmbinare echilibrată de acțiuni, care ar păstra capitalei aspectul sănătos și prietenos în sens ecologic și socio–economic. Transformarea Chișinăului după modelul Orașelor Europene, într-un oraș mai modern și mai bun, urmează să înceapă de astăzi.”, afirmă Ion Ceban.

Citește și: Decizia Curții Constituționale: Limita de 4.000 de membri pentru constituirea unui partid – neconstituțională

 

loading...

Comments are closed.