Alte știri

Ion Ceban, la Forumul Internațional din Sankt Petersburg: Chișinăul are mare potențial economic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Problema dezvoltării capitalei trebuie analizată în detaliu, iar în acest sens lucrăm la Planul Urbanistic Zonal și la Planul Urbanistic General. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul Forumului internațional din Sankt Petersburg, informează Noi.md

Ion Ceban a menţionat că orașul Chișinău are mare potențial economic, în ce privește dezvoltarea infrastructurii, dar și crearea locurilor de muncă. De asemenea, poziția geografică a orașului și conexiunile sale economice și logistice îl fac un centru major al Europei de Sud-Est.

,,Până a deveni primarul orașului, principalul document strategic care ar reglementa dezvoltarea teritorială și urbană a orașului a fost Planul general al municipiului Chișinău, aprobat în 2007. În consecință, orașul a acumulat suficiente probleme: deteriorarea infrastructurii de inginerie, asigurarea insuficientă a infrastructurilor sociale, problemele de transport și altele”, a punctat primarul general.

Întrebat cum are de gând să pună în practică PUZ-ul și PUG-ul, edilul afirmă că aici se lucrează pe partea sociologică.

„Se fac focus grupuri, se fac analize. Evident, pe de o parte trebuie bani, bani mulți. În acest sens încercăm vom apela la partenerii de dezvoltare și fonduri europene. Sunt sigur că lucrând în parteneriate, luând cele mai bune experiențe, implicându-ne în procese, căutând parteneri în alte orașe, vom putea pune în aplicare planurile noastre ambițioase”, a conchis primarul general de Chişinău, Ion Ceban.

Citește și: Igor Dodon a avut o întrevedere cu angajații S.A. „Franzeluța”

 

loading...

Comments are closed.