Politic

Ion Ceban este nemulțumit de caruselele cu plată din PMAN. Cere DEMISIA unui șef de la Primărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Direcției comerț a Primăriei Chișinău a fost mustrat public de primarul general, Ion Ceban, pentru anumite nereguli găsite la caruselul instalat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în perioada sărbătorilor de iarnă. „Plecați ori dumneavoastră, ori tovarășul cu caruselurile din Piață”, l-a avertizat Ceban pe Zambițchi, nemulțumit de faptul că între orele 14 și 17, perioada în care municipalitatea a anunțat că caruselurile sunt gratuite, doritorii erau solicitați să plătească, anunță Cotidianul.md

„Ieri am fost în PMAN. Noi am spus că caruselurile sunt gratuite de la ora 14 până la ora 17, pentru toată lumea. Aceasta a fost condiția pentru care agenții economici au fost admiși în PMAN. Aveți două zile să rezolvați problema. Dacă nu, plecați ori dumneavoastră, ori tovarășul cu caruselurile din Piață. Noi condiționalități de acest gen n-avem nevoie, și este prima avertizare și mustrare publică în adresa dumneavoastră. Dacă se mai repetă, discutăm în continuare conform Codului Muncii”, a spus Ion Ceban la ședința serviciilor Primăriei Chișinău.

Edilul s-a referit și la imaginile cu tinere aproape dezbrăcate de pe unul dintre caruselurile din PMAN, acoperite între timp.

„Dacă facem unele anunțuri aici, ele trebuie să fie lege pentru toată lumea, pentru că așa am convenit. Când am văzut frumusețea de carusel, am discutat că nu vom avea lucruri care vor deranja pe cineva, atât estetic, cât și din punct de vedere al securității. Am văzut ceea ce trebuia de amplasat, dar nu am văzut acest carusel care a deranjat mai multă lume”, a mai spus Ceban.

„Doamna Mitriuc (n. r. – șefa Direcției Cultură), vă rog foarte mult să nu transformăm PMAN într-o favelă. Vedem că acolo se adaugă tot felul de buticuri. Mai trebuie o mansardă deasupa Guvernului și o „pristroikă” la Pușkin. Luați vă rog, sub control personal, dacă domnul Zambițchi nu se descurcă”, s-a adresat edilul Capitalei.

Potrivit șefului Direcției Comerț, abia duminică s-a reușit conectarea la energie electrică a caruselurilor din PMAN.

„Azi la 7:10 am avut ședință cu toți agenții economici care prestează serviciile. Ei vor aduce scrisori de garanții privind îndeplinirea tuturor condițiilor expuse de dumneavoastră”, a precizat Marcel Zambițchi.

Ion Ceban a dispus crearea unui grup care va monitoriza activitatea agenților economici din PMAN. „Dacă apare vreo abatere de la subiect, să fiu informat personal”, i s-a adresat primarul secretarul Consiliului Municipal, Adrian Talmaci.

loading...

Comments are closed.