Ion Ceban se va lansa în politică? Răspunsul edilului capitalei

 

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, respinge ideea creării unui partid politic sau implicării în activitatea politică în viitorul apropiat. Edilul spune că prioritatea sa de bază este soluţionarea problemelor municipiului Chişinău, informează IPN

Ceban şi-a exprimat speranţa că va avea o colaborare fructuoasă cu noua guvernare PAS, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, edilul spune că-şi va continua activitatea pe cont propriu.

Ion Ceban spune că, în acest an, a evitat să se implice în campanie electorală în favoarea PSRM pentru că a ales să se dedice în exclusivitate problemelor capitalei.

Edilul a menţionat că, periodic, participă la şedinţele PSRM, întrucât acolo ar fi discutate şi subiecte ce vizează activitatea Primăriei sau Consiliului Municipal Chişinău.

Totuşi, Ceban exclude posibilitatea implicării sale în politică în viitorul apropiat.

„Prioritatea numărul unu este municipalitatea şi problemele din oraş, care sunt foarte multe. Pe aceste probleme îmi voi concentra eforturile. Chişinăul astăzi are cele mai multe proiecte pe care le implementează concomitent deja al doilea an de la Independenţă încoace. Într-o perioadă de 10 ani n-au fost atât de multe proiecte câte implementăm noi acum”, a spus Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Deşi anterior fostul lider al Partidului Nostru, Renato Usatîi, anunţa că Ceban ar urma să preia şefia unei formaţiuni politice sau şi-ar crea propriul partid, edilul Chişinăului respinge o astfel de idee.

„N-am timp de alte lucruri.Tot ce fac eu acum este să consolidez echipa şi să facem faţă aşteptărilor pe care le au locuitorii municipiului. Chişinăul are cel mai mare ritm ce dezvoltare din ţară, în pofida dificultăţilor politice şi financiare”, a spus Ion Ceban.

După ce anterior Ceban a anunţat că a avut o comunicare anevoioasă cu fostul premier Ion Chicu, acum edilul spune că mizează pe o colaborare mai bună cu noul Executiv şi cu noua majoritate parlamentară. „80% din deputaţii din Parlament locuiesc în municipiul Chişinău, iar aici nu sunt doar problemele mele, sunt probleme comune. Iniţiativa mea va fi să propun să le rezolvăm împreună. Sper că vom avea o comunicare corectă şi în beneficiul locuitorilor. Dacă nu se va întâmpla, vom merge pe cont propriu”, a spus Ion Ceban.

Ion Ceban a fost promovat de PSRM la conducerea Chişinăului, obţinând fotoliul de primar general al capitalei în noiembrie 2019.

Citește și: Reacția oficială a PSRM la decizia CC privind Stadionul Republican

Total
0
Shares
Total
0
Share