Alte știri

Ion Ceban solicită identificarea unor soluții concrete pentru a diminua numărul accidentelor pe străzile capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma accidentului rutier care s-a produs în seara zilei de sâmbătă, primarul Capitalei, Ion Ceban a solicitat ca în termen de 10 zile, viceprimarii Ilie Ceban și Victor Chironda, împreună cu reprezentanții Ministerului de Interne, dar și responsabilii direcție transport să se întrunească și să analizeze situația, să stabilească soluții clare, care ar diminua numărul accidentelor pe străzile capitalei, inclusiv să vină către Guvern cu inițiativa de a fi aplicate amenzi mai dure pentru cei care accelerează, transmite Telegraph.md

Primarul Chișinăului a propus crearea unei hărți a celor mai periculoase străzi din capitală, pentru ca pe traseele respective să fie amenajate limitatoare de viteză, semafoare inteligente sau camere de luat vederi.

De asemenea, primarul este de părere că majorarea amenzilor ar putea reprezenta o soluție eficientă pentru a descuraja șoferii să circule cu viteză excesivă.

„Orașul nu este pentru întreceri cu mașinile, în oraș nu este loc pentru raliuri. Orașul este pentru oameni, iar regulile, dar și măsurile în acest sens, trebuie să fie stricte și dure, pentru toți în egală măsură.”, a declarat edilul capitalei.

În context, Ion Ceban a adus  condoleanțe familiilor celor decedați în accidentul din centrul capitalei.

Citește și: ALARMANT // 37 de accidente soldate cu 2 morți și 8 răniți, doar în capitală, în ultimile două zile

 

loading...

Comments are closed.