Alte știri

Ion Ceban: „Speculațiile precum că după turul doi al alegerilor prezidențiale vor fi impuse în oraș restricții mai dure – sunt false”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Nu vă lăsaţi manipulaţi de informaţii eronate. Chişinăul rămâne în continuare sub Cod Roșu din cauza situației epidemiologice nefavorabile privind infecția Covid-19. Locurile din secțiile de terapie intensivă din spitalele municipale, sunt ocupate aproape în totalitate. În prezent, 46 de pacienți infectați cu Covid-19 sunt în stare extrem de gravă în spitalele din capitală” – despre aceasta comunică primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite Telegraph.md, cu referire la Tribuna.md

El spune că, „în această situaţie avem în rezervă 200 de paturi ce vor fi activate la necesitate, iar toate spitalele municipale dispun de echipamente și medicamentele necesare pentru tratamentul pacienților infectaţi cu noul tip de coronavirus. În plus, în ultima săptămână, instituțiile medicale au fost dotate cu încă 136 de concentratoare de oxigen și 30 de monitoare pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienților”.

„TOTUŞI: Speculațiile precum că după turul doi al alegerilor prezidenţiale vor fi impuse în oraş restricții mai dure – sunt false. Decizia într-un final o vor lua specialiştii din domeniu, care monitorizează în permanenţă situaţia epidemiologică. Haideţi să nu ne grăbim şi să manipulăm opinia publică, pentru că, amintesc, de 8 luni suntem în pandemie şi nu ne este de glume acum nici nouă, autorităţilor, nici medicilor, profesorilor, dar şi părinţilor”, a subliniat Ceban.

Primarul îndeamnă toată lumea la calm şi roagă repetat respectarea regulilor sanitare acasă, la muncă, în stradă sau în transportul public.

„Haideţi să facem tot posibilul pentru a evita revenirea la unele restricţii mai dure de gestionare a situaţiei Covid. Cu toţii dorim să muncim în continuare, iar copiii să frecventeze orele, în contextul în care în multe țări a fost introdusă din nou starea de urgență. De noi toţi depinde acţiunile care vor fi întreprinse pe parcurs”, a conchis primarul.

SONDAJ // Pentru ce partide ar vota moldovenii și câte mandate ar obține formațiunile care are accede în Parlament

loading...

Comments are closed.