Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii

Ion Chicu, Masanobu Yoshii
 

Prim-ministrul Ion Chicu a avut marți o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, cu ocazia încheierii mandatului său.

Șeful executivului i-a mulțumit diplomatului pentru contribuția sa personală și a Guvernului nipon în dezvoltarea relațiilor bilaterale în diverse domenii, în ultimii ani. „Sunteți un bun prieten al Republicii Moldova, vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată pe parcursul mandatului. Apreciez suportul Dvs. personal, în care ați depus mult suflet și toată capacitatea, inclusiv prin proiectele de asistență ale Guvernului Japoniei, implementate cu succes în R. Moldova”, a declarat premierul.

Ion Chicu a remarcat faptul că datorită contribuției personale a Ambasadorului, în țara noastră au venit investitori niponi mari, precum Sumitomo sau Fujikura, care au creat mii de locuri de muncă, acasă, pentru cetățenii moldoveni. Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul rămâne angajat în asigurarea proceselor democratice, transparenței decizionale și statului de drept, fapt ce va determina Moldova să devină o țară și mai atractivă pentru investitori.

Oficialii au trecut în revistă proiectele de succes, din ultimii ani, susținute de Guvernul Japoniei în Republica Moldova, care au contribuit la îmbunătățirea mediului educațional, modernizarea spitalelor, dotarea Bibliotecii Naționale, îmbunătățirea infrastructurii stațiilor de pompieri și altele. Totodată, ei au exprimat deschiderea pentru continuarea cooperării reciproc avantajoase dintre Republica Moldova și executivul Japoniei, prin realizarea mai multor proiecte sociale în domeniile agricultură, educație și securitate.

Prim-ministrul i-a urat succese Ambasadorului în activitatea sa pe viitor și a exprimat încrederea că relațiile moldo-japoneze vor continua să exceleze, odată cu preluarea mandatului de către următorul Ambasador al Japoniei în țara noastră.

Citește și: PSRM va controla modul în care sunt formate prețurile și nu va admite majorarea acestora

Total
0
Shares
Total
0
Share