Alte știri

Ion Chicu a efectuat o vizită inopinată în satul Milești, Nisporeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce șeful Guvernului a fost sesizat de localnicii satului Milești despre unele abateri la construcția drumului Pîrlița-Nisporeni, Ion Chicu a efectuat o vizită inopinată în localitate, pentru a discuta cu oamenii și autoritățile locale. Drumul se reabilitează pe o lungime de 12,5 km și parcurge 5 localități din regiune.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Primarul satului a informat că lucrările sunt executate în termeni și până acum nu au fost înregistrate abateri. De asemenea, a apreciat faptul că la reparația drumului sunt antrenați muncitorii din sat. „Dacă nu este infrastructură, nu este nici economie. Acest drum a fost construit cu 40 de ani în urmă, până la reparația traseului, nimeni din sat nu trecea pe aici. Acum, oamenii deja se interesează să procure teren mai aproape de traseu”, a spus primarul satului Milești, Nisporeni.

Ion Chicu a menționat că Guvernul continuă realizarea obiectivului major de a reabilita infrastructura drumurilor din țară, aceasta fiind prioritară pentru dezvoltarea regiunilor rurale și stoparea emigrației cetățenilor. „Astăzi am venit în Milești să mă asigur de calitatea lucrărilor, că aceasta corespunde așteptărilor cetățenilor de aici. Este îmbucurător faptul că ambele proiecte, atât acest drum, dar și altele care se construiesc în cadrul Programului „Drumuri Bune” sunt la etapă avansată. Specialiștii și dl. primar mă asigură că lucrurile sunt realizate calitativ”, a adăugat premierul.

Valoarea contractului constituie 95,5 milioane de lei. Reparația segmentului de drum a început în luna iulie 2019 și până acum s-au executat lucrări în proporție de 58%. Agentul economic s-a angajat să finalizeze lucrările până la sfârșitul anului 2021.

loading...

Comments are closed.