Ion Chicu, despre 2 martie de acum 28 de ani și protestele de azi: “Fac un apel către toți la calm și înțelepciune”

Cu ocazia zilei comemorării eroilor căzuți în luptele pe Nistru, premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj, exprimându-și atitudinea sa față de evenimentele de acum 28 de ani, dar și față de situația actuală.

Ziua de 2 Martie este ziua comemorăii celor căzuți în luptele de pe Nistru, este ziua celor care au luptat pentru Patrie. Este ziua reflecțiilor profunde și îndurerate despre trecut și totodată a declarațiilor încurajatoare despre viitor.
Apreciez faptul că majoritatea absolută a veteranilor de război au fost astăzi alături de autoritățile Republicii Moldova, pentru a aduce un omagiu eroilor. Am ținut cu toții minutul de reculegere în memoria lor.
Vreau să amintesc că, Guvernul a majorat de la 1 Ianuarie 2020 alocațiile lunare pentru veterani de la 100 la 300 lei. Costul anual este de 64,3 mil. lei.
Ulterior, a fost elaborat proiectul de lege care prevede majorarea din 1 Iulie 2020 a alocațiilor lunare pentru văduvele de război de la 250 la 500 lei. Costul anual este de peste 3 mil. lei.
Este elaborat proiectul de lege pentru acordarea veteranilor de război, neîncadrați în câmpul muncii, a polițelor de asigurare medicală, din contul bugetului de stat.”, scrie Chicu, într-o postare pe facebook.

Tototadă, prim-ministrul se arată dezamăgit de protestele care au degradat în acte de violență, în fața clădirii Guvernului.

“În același timp, suntem cu toții mâhniți de acțiunea plină de istericale pe care au organizat-o unele forțe politice tăinuite, prin manipularea unui grup de protestatari și prin instigarea la ură și violență în această zi sfântă pentru țară. A strica ușile Guvernului, ale unei clădiri a statului nu e dovadă de patriotism, din contra – e dovada că detești edificiile țării și ale statalității. Aceste edificii nu aparțin premierului sau vreunui demnitar, ci Poporului Republicii Moldova.”, conchide Chicu.

Citește și: VIDEO // „O să iau măsuri”. Ion Chicu despre protestul violent din fața Guvernului

Total
0
Shares
Total
0
Share