Politic

Ion Chicu, despre protestul istoricilor: „Tot ce se întâmplă în jurul acestor acțiuni este politică pură. Și murdară, totodată”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu afirmă că protestul istoricilor nu este justificat, deoarece guvernul actual nu poartă nici o vină, dat fiind faptul că anume guvernul precedent nu le-a acrdat finanțare. 

Premierul prezintă date care-i adeveresc spusele, astfel în acest an pentru știință au fost acordate 545 milioane de lei, ceea ce e cu 17%, mai mult ca în 2019.

„1. 545 milioane lei din bugetul statului pentru știință și cercetare în acest an

2. Cu 80 milioane, sau 17%, mai mult ca în 2019.

3. ”Istoricii” nu au căștigat proiecte pentru finanțare de la stat în urma concursului din …august 2019. Și ei știu de asta, dar guvernul actual le este de vină.

4. Guvernul actual, prin decizia sa de acum căteva săptămâini, acordă finanțare instituțională și ”istoricilor”. Deși, guvernul din august 2019 nu le-a oferit nici un proiect.

5. Iată de ce tot ce se întâmplă în jurul acestor acțiuni este politică pură. Și murdară, totodată.

6. Și da, solicitarea către ”istorici” de a prezenta societății rezultatele muncii lor din ultimii ani, pentru care țara a plătit zeci și sute de milioane de lei – rămâne actuală.

7. După cum am mai spus, majorăm semnificativ investițiile statului în educație și știință pentru țară și oameni. Inginerie, matematică, fizică, chimie…și multe altele. Pentru politică în AȘM bani nu avem.”, scrie Chicu.

Citește și: CEC-ul a depus la Curtea de Apel cererea privind anularea candidatului în circumscripția electorală uninominală nr.38, din partea Partidului „Șor”

loading...

Comments are closed.