Ion Chicu face un apel către cetățeni: ”Amploarea epidemiei se va extinde în Moldova, dacă nu veți sta acasă”

Premierul Ion Chicu s-a adresat cetățenilor cu un apel să fie solidari cu acțiunile autorităților în combaterea epidemiei de coronavirus.

Potrivit premierului, dacă populația nu va răspunde conștient la apelul autorităților, eforturile depuse de acestea nu vor avea efectul scontat.

”Amploarea epidemiei se va extinde în Moldova și vom ajunge la un nivel când instituțiile medicale nu vor mai avea capacități să ne ajute pe toți”, a declarat Chicu.

Prmierul a dat drept exemplu statele lumii în care există un sistem medical bine dotat, dar care nu mai pot controla răspândirea virusului ucigaș.

”În cazul când epidemia capătă amploare, niciun sistem medical nu mai poate face față”, a continuat premierul.

Șeful Guvernului susține că acțiunile pe care le întrepinde statul sunt menite să stopeze accelerarea procesului de apariție a cazurilor noi de infectare cu COVID-19.

”Toate acțiunile pot avea efect doar dacă împreună ne mobilizăm și conștientizăm realitatea acestui pericol. Este un pericol enorm”, a spus Ion Chicu.

În acest moment, în Moldova sunt raportate 125 de cazuri de infectare cu COVID-19, doar pe parcursul zilei de marți au fost confirmate 16 cazuri noi de îmbolnăvire. Printre pacienți sunt și copii dar și două femei însărciate.

Citește și: CSE a decis să excludă numărătoarea celor 180 de zile în care se permite aflarea pe teritoriul țării a mașinilor cu numere de înmatriculare străine

Total
0
Shares
Total
0
Share