Ion Chicu, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, evidențiază importanța educației și sprijină dezvoltarea tinerilor talente prin lecția sa la Colegiul Financiar Bancar

 

Ion Chicu, fostul prim-ministru și actualul lider al Partidului Consolidării și Dezvoltării Moldovei, a revenit în calitate de “profesor” în fața studenților, pentru prima dată din 1996. Chicu a avut o lecție la Colegiul Financiar Bancar pe tema datoriei sectorului public, la invitația colegilor săi.

Chicu a declarat că a fost foarte fericit să găsească în aulă studenți bine pregătiți și dornici de a învăța multe lucruri noi din domeniul finanțelor publice. El a felicitat corpul de profesori ai colegiului pentru munca frumoasă depusă și rezultatele studenților finanțiști.

Chicu a mai menționat că a mai avut o experiență similară în perioada 1994-1996, când a lucrat la Catedra de Macro și Microeconomie a ASEM, dar că de data aceasta a avut emoții deosebite. Acest eveniment este un semn al importanței educației în Republica Moldova și a faptului că liderii politici ar trebui să încurajeze și să sprijine dezvoltarea sistemului educațional din țară.

Ion Chicu este un economist recunoscut, cu o vastă experiență în domeniul finanțelor și al guvernării. El a fost prim-ministru al Republicii Moldova din noiembrie 2019 până în decembrie 2020, când și-a dat demisia. Chicu a condus guvernul într-un moment dificil pentru țară, în contextul pandemiei COVID-19 și a problemelor economice și politice interne.

Cu toate acestea, Chicu a reușit să implementeze mai multe reforme economice importante și să îmbunătățească situația financiară a țării. În prezent, Chicu este liderul Partidului Consolidării și Dezvoltării Moldovei, o formațiune politică nouă, care și-a propus să aducă schimbări semnificative în societatea moldovenească.

Total
0
Shares
Total
0
Share