Alte știri

Ion Chicu îndeamnă cetățenii să manifeste responsabilitate față de sănătatea proprie și a celor din jur

Pinterest LinkedIn Tumblr

În pofida eforturilor OMS și a întregii comunități internaționale, pandemia capătă amploare pe plan global, dar și național, numărul de cazuri este în creștere, iar presiunea pe spitale și medici este una enormă. Despre aceată situație a vorbit premierul Ion Chicu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a atras atenția că, actualmente, țara noastră se află pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 mln. populație și pe 13 la numărul de decese raportat la 1 mln. populație și, deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai sunt, în căteva săptămâini sistemul medical va fi la limită și vor exista dificultăți mari la internarea bolnavilor noi de COVID19.

În condițiile în care nu se vrea și nu este posibilă restricționarea activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat, potrivit lui Chicu.

Astfel, premierul roagă cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur.

„E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămîne sănătoși, de a rămâne în viață.”, a subliniat Ion Chicu.

Citește și: Ion Chicu: „Republica Moldova are toate premisele ca sectorul IT să capete o amploare și mai mare”

loading...

Comments are closed.