Politică

Ion Chicu: „Îndemnăm politicienii să manifeste responsabilitate majoră față de cetățeni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința de lucru tradițională cu șeful statului, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Conducerea țării a examinat agenda evenimentelor pentru săptămâna care a început.

În cadrul briefingului de presă, șeful Guvernului a subliniat importanța concentrării Executivului și a Parlamentului pe examinarea celor patru proiecte bugetar-fiscale, astfel încât țara să poată funcționa corespunzător și să nu se ateste întârzieri la achitarea plăților sociale.

„Guvernul vine cu un apel către deputați să se concentreze pe acele patru proiecte și să elaboreze amendamentele necesare pe care săptămâna viitoare să le examinăm și să le avizăm în ședință de Guvern. Ulterior, vom remite Legislativului avizul pe aceste amendamente, în speranța că săptămâna viitoare, Parlamentul va dezbate sau chiar va aproba aceste proiecte importante: politica bugetar-fiscală și vamală, bugetul de stat, bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) și bugetul asigurărilor sociale”, a spus premierul.

Ion Chicu a declarat că, în pofida faptului că unii politicieni au intrat în campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate imediat după 15 noiembrie, Cabinetul de miniștri are rolul major de asigurare a securității bugetare a țării.

„Guvernul are o datorie morală față de societate, să promoveze legile bugetar fiscale, altfel țara, începând cu luna februarie, va avea mari deficiențe la achitarea salariilor și pensiilor. Îndemnăm politicienii să manifeste responsabilitate majoră față de cetățenii Republicii Moldova”, a încheiat premierul Chicu.

loading...

Comments are closed.