Ion Chicu, la Drepcăuți: “Am venit aici sa aflu esența problemei“

Azi, premierul Ion Chicu a vizitat satul Drepcăuți, raionul Briceni. Vizita a fost programată drept rezultat al apelurilor multiple venite din această localitate, informează Telegraph.md

În Drepcăuți, de către locuitori, au fost abordate două probleme. Prima fiind conflictul între primarul nou ales, Angela Rurac, și ex-primarul de Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, care împiedică intrarea noii conduceri alese, în exercitarea funcției.

O altă problemă abordată de un număr mare de localnici este accesul la terenurile din proprietate care, din spusele lor, este împiedicat de către un om de afaceri din Chișinău.

În cazul primei probleme, după ce a ascultat ambele părți, premierul a dispus implicarea autorităților de control în examinarea situației.

“Această situație arată foarte urât. Odată ce oamenii au ales noua conducere, aceasta trebuie să activeze. Legea trebuie să fie în capul mesei. Vom analiza activitatea fostei conduceri a Primăriei, iar persoanele vinovate vor fi pedepsite”, a declarat Ion Chicu.

În cazul problemei accesului la terenuri, premierul a organizat o audiență a localnicilor, în cadrul Primăriei. În audiență la premier s-a format un rând de circa 100 de oameni.

„Am venit aici sa aflu esența problemei. Înțeleg că problema este mai profundă și derivă din implicarea autorităților publice locale și a organelor de drept care activează în teritoriu. O să facem neapărat o investigație în acest caz”, a menționat Ion Chicu.

Total
0
Shares
Total
0
Share