Ion Chicu: “Până la sfârșitul anului, câteva localități din Hâncești, vor primi apa din Prut prin sistemul pe care îl construim în acest an”

Până la sfârșitul acestui an, primii consumatori din localitățile raionului Hâncești, amplasate în Lunca Prutului, vor fi conectați la noul sistem de aprovizionare cu apă potabilă. Premierul Ion Chicu a declarat că lucrările în cadrul proiectului avansează bine. În total, la noul apeduct vor fi conectate 11 sate, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV.md

”Sper foarte mult că, până la sfârșitul anului, câteva din aceste localități vor primi apa din Prut prin sistemul pe care îl construim în acest an”, a declarat premierul.

Construcția proiectului a început în anul 2013, însă a stagnat mai mulți ani. Lucrările au fost reluate abia în luna februarie 2020. În total, 20 de mii de locuitori din regiune vor fi aprovizionați cu apă potabilă în cadrul proiectului.

Valoarea totală a proiectului constituie cca 74 milioane de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Ecologic Național și de la Agenția de Dezvoltare Regională.

Un deputat din Adunarea Populară UTA Găgăuzia, șapte procurori, trei șefi de Penitenciare și trei primari au intrat în vizorul ANI în săptămâna trecută

Total
0
Shares
Total
0
Share